265 Görüntüleme
Geleceğin Plakalı Eşanjör Üretimi Nasıl Olurdu?

Genel

Geleceğin Plakalı Eşanjör Üretimi Nasıl Olurdu?

19 Ocak 2017

Eşanjörler ısı değiştiriciler sıcaklıkları farklı olan akışkanların aralarında ısı transferi yapmasını sağlayan cihazlar olarak adlandırılabilirler. Üretim aşamasında gövde, plaka, saplama ve contalar bulunan eşanjörlerin manuel üretimden otomatik üretime geçmesiyle ne olduğunu aktaracağım.

Eşanjörler bir çok alanda kullanılan ve servis açısından oldukça zor tisisat ekipmanlarıdır. Tesisatları koruyabildikleri gibi bunun dışında diğer tüm alanlarda akışkanların işlenmesinde ve ısıtıma soğutma dışında basınç kırıcı olarakda kullanılabilirler.Eşanjör servis işleminde manuel yapılması sorun tespiti ve motajının kusursuz olmasında tamamen etkili olmaktadır. Ancak günümüzde otomatik bantlar fazlalaştığından eşanjör sorunları oldukça yaygınlaşmaktadır. Bal peteği formundaki plakaların sızdırmazlığını sağlayan eşanjör contaları oldukça önemlidir. Şuanda manuel işlem yapılmasının dışında otomatik yapılan işler yüzünden eşanjör üretimi aşamasında oldukça sıkıntılar çıkmaktadır. Bunlardan bağzıları aşağıdaki gibidir.

Kaçak testler atlanmakta,

Plakaların yerleştirilme şekli bozuk olmakta,

Eşanjör servis sırasında kaçak tespiti atlanmakta,

Servis sırasında iyi temizlememe ,

Gibi sorunlar seri üretim sorununudur. En iyi eşanjör bir çok kişinin elinin dokunduğu ve makineye bağlı kalmadan yapılan eşanjördür Plakalı eşanjör yapımında kızakları çapraz tutmak ve yerleştirmek oldukça önemlidir.

http://www.ekinendustriyel.com/