244 Görüntüleme
Genel

FACEBOOK MEKANİK TESİSATÇILAR DÜNYASI GURUBU DESTEK ARAYIŞI

SANAL ORTAM MÜHENDİS VE USTALAR TARAFINDAN VE BU GELECEĞİ GÖREN BÜYÜKLERİMİZ TARAFINDAN GERÇEĞE DÖNÜŞMEYE BAŞLADI

29 Ocak 2015

Yine türkiyede bir ilki başararak sanal ortamda kurduğumuz bu oluşumun geleceğini öngören bir büyüğümüzün daveti üzerine dudulludaki fabrika ofisinde ziyarette bulunduk Saygıdeğer Nurettin özdemir bey.
Nurettin Ozdemir kimdir ilk önce sizlere tanıtmak isterim kısaca.
1986 yılında yıldız teknik üniversitesi......
üniversite diyince mühendis sandınız dimi hayır.. smile ifade simgesi
o yıllarda kendisi üniversite kapısında simit satan bir gençti. 
1989 yılında havalandırma işi yapan bir ustanın yanında işe başlar.. 
1993 yılında çalıştığı firmada ufak bir hisseyle ortak olur.
ve 1998 yılında kendi işini geliştirerek şu anda sahibi olduğu MAKRO TEKNİK'i kurar ve bu ismi 50 ülkede patent alarak tesçiller.

Nurettin özdemir beyi kısaca tanıdık..Şimdi gelelim asıl meseleye.
Biz bu yola kendi mesleğimizin bu kadar ayaklar altına alınmasına tepki koyup meslektaşlarımızın ve mühendis arkadaşlarımızın yaptıkları işin içinde yaşadığımız dünya için ne kadar önemli bir etken olduğunu unutanlara hatırlatmak için çıktık..
Bir ustanın yetişmesi ve teknik tecrübeye hakim olabilmesi en az yıllarca dirsek çürütüp ve bi o kadar yılda saha tecrübesi edinebilmek için uğraşan mühendislerimiz kadar yorucu ve zor bir yol. 
Bu yolda da ne usta mühendissiz ne mühendis ustasız bir adım bile atamayacak ve ilereleyemeyeceklerini inadına inkar edercesine bir savaş içine girmiş vaziyeteyken biz burada uzlaştırıcı rol oynamaya başladık.
Çabamız sadece bununlada bitmiyor tabi. gurubumuzda normal hayatta kimseye soramayacağımız teknik bilgileri sorarark ve yanıtlarını bilenlerden alarak mesleki başarımızın ve güvenimizin yerine gelmesine bir nebzede olsa destek olduk.
Bu kurduğumuz oluşum içinde iş arayan usta arayan götürü iş veren ve iş alan arkadaşlarımızda anımsanmayacak kadar değil.
Bu çabamıza bazıları ne yapıyor bu adam gereksiz yere boş uğraşıyor sonuçta sanal ortam kimin umrundaki gibi düşüncelerle beynindeki tilkilerle gezerken.. biz kapı kapı dolaşıp işimizi gücümüzü erteleyip bu sanal ortamı reel ortama çevirme çabasına girdik inandık ve ilk atılımı fırat plastik sponsorluğuyla gerçeklerştirdik ve sanal olmadığımızı tüm üyelerimize gösterdik.
Amacımız ezilen değer görmeyen Mühendis ve Ustalarımızında bu piyasada çok ciddi çalışmalara imza attığını firma vasfına geçememesinin bir suç olmadığını kanıtlamaya çalıştık ve bunda yavaş yavaş başarılı olmaya başladık.
Sizler farkında olmasanızda bu oluşumumuz bu piyasada söz sahibi tecrübeli büyüklerimiz tarafından dikkatle izlenmekte ve bunun ispatı olarak sayın Nurettin özdemir beyin değerli vaktini alıp kendimizi dinletebildik.
Konumuz ise bilmediğimizi öğrenebilmek firmalara verilen imkanların firma sahibi olmayan mühendis ve ustalarımızada verilmesi gerektiğinin tartışmasını yaparak haklı bir şekilde mesleki kurslar tanıtımlar eğitimler konferanslar ve bunun gibi pek çok oluşumun içine sizlerle beraber girebilme sözünü ve desteğini aldık şükürler olsun.
Artık ustalarımız mühendislik öğrencilerimiz teknik okullarda okuyan öğrencilerimiz ve yeni mezun mühendislerimize yeni bir kapıyı aralamış olduk.
Şimdi burada bir detayı açıklamak istiyorum..
Neden...?? bizi sadece havalandırma sektöründe dünya çapında isim ve marka yapmış ve geçmişi ustalık ve yokluktan gelen biri gördü ve geleceğe dönük bu potansiyeli farketi sorusunu sormadanda edemiyor insan..
bu konu hakkında fazlada yorum yapmak istemiyorum her insanın öngörüsü ileriyi görme yeteneği bir olmayabilir bizim gayemiz içimizdeki cevherleri çıkrabilmek bunlarla birlik beraberlik kurabilmek ve paylaşmak..
lafı fazla uzatmak istemiyorum zaten uzatacakta ne okumuşluğum var mühendislerim kadar nede yazarlığım. Ama azmim var mesleğime ve kendime güvenim var adam olma yolunda bir savaşım var ve bu savaşta köstek değil destek olacak insanlara ihtiyacımız var, ve şükür'ki türkiye ve dünyanın her yerinden selamımızı alan meslektaş ve mühendislerimiz var artık, parayla satın alınamayacak bir onur ve gurur bu..
Sizlere son söyleyeceğim şey sadece destek olun ve bu nacizane kardeşinizle birlikte bu güzel ortamda bilginizi tecrübenizi ve kardeşliğinizi paylaşın der her nerede yaşıyor ve yaşatılıyorsanız sevgilerle diyorum bizi takip etmeye devam edin..

HATAMIZ OLDUYSA AFFOLA
 

BÖLÜŞÜRSEK TOK...
BÖLÜNÜRSEK YOK OLURUZ..

                                                                                                                  TANER ÇELİK