12057 Görüntüleme
Genel

ISK – SODEX 2023'ün ana gündemi sürdürülebilirlik

İki yılda bir iklimlendirme sektörünün tüm dünyadan temsilcilerini tek çatı altında buluşturan ve zemin hazırladığı iş birlikleriyle sektörün büyüme ivmesine önemli bir katkı sunan ISK-SODEX, bu yıl 25-28 Ekim 2023 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek. Türkiye ve dünyadan sektör temsilcilerinin yoğun ilgi göstereceği fuarda katılımcı firmalar 120 bin metrekarelik alanda çevreci, enerji geri kazanımlı ve yüksek verimli sürdürülebilir ürünlerini öne çıkaracak.

24 Ağustos 2023

Dünyanın her yerinden konusunda uzman katılımcıları ve ziyaretçileri ile 26 yıldır düzenlenen ve iklimlendirme sektörünün en güçlü fuarlarından biri olan ISK – SODEX Uluslararası HVAC&R, Yalıtım, Pompa, Vana, Tesisat, Su arıtma, Yangın, Havuz ve Güneş Enerjisi sistemleri Fuarı, lider markalara ev sahipliği yaparken her fuar sonrası gerçekleşen iş birlikleriyle de iklimlendirme sektörünün ticaret hacmine önemli katkı sunuyor. Bu yıl, 25-28 Ekim tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek fuarda; dört gün boyunca 25 sektörel forum ve panel gerçekleşirken, 90 bin profesyonel ziyaretçinin fuarı ziyaret etmesi bekleniyor. 80 ülkeden 500 VIP satın alma profesyonelini ağırlamaya hazırlanan ISK – SODEX Fuarı 1.000’i aşkın firmaya da ev sahipliği yapmayı hedefliyor. Her yıl iklimlendirme sektöründeki yeniliklere ev sahipliği yapan fuarın bu yılki organizasyonunda düşük maliyetli, çevreci ve enerji verimliliği yüksek olmak üzere; çatı tipi klimalar, veri merkezleri için hassas kontrollü klimalar, kumanda panelleri ve sensörler, havalandırma sistemleri ve ısı pompalarla birlikte hijyenik ısıtma ve soğutma sistemleri sergilenecek.

 

Sürdürülebilirlik ön planda olacak

İlk organize edildiği 1997 yılından bu yana her geçen gün daha fazla imalatçı ve sektör profesyoneline ulaşarak Türkiye’nin ihracat hacmine önemli katkısı bulunan ve iklimlendirme sektörüne yön veren ISK-SODEX’in 2023 organizasyonunda katılımcı firmalar geliştirdikleri enerji verimliliği yüksek çözümlerini fuarda ziyaretçilerin beğenisine sunacak. Günümüzde işletmelerin, konutların ve kurumların hem ekonomik hem de hijyenik ısıtma ve soğutma sistemleri taleplerine karşın çözümler üretmeye çalışan iklimlendirme sektörü temsilcileri; yapılarda enerji tüketimini optimize ederek maksimum verim sunan sistemleri, binaların CO2 emisyonlarını düşürmek için ürettikleri cihazları, duman ve ısı tahliyesini hızla gerçekleştiren havalandırma üniteleri, sektör profesyonellerine sunarken diğer yandan da yeni iş anlaşmaları için görüşmeler yapacak.

 

 

Enerji verimliliği yüksek çözümler

Her yıl cirolarının önemli bir oranını Ar-Ge çalışmalarına aktaran iklimlendirme sektörü temsilcilerinin sadece bugüne özel değil, gelişen teknolojiler ve talepler doğrultusunda geleceğe yönelik geliştirdiği çözümler de fuarda yerini alacak. AVM’lerden hastanelere, iş merkezlerinden spor salonlarına, endüstri tesislerinden otellere ve turizm sektöründeki diğer işletmelere ihtiyaçlar doğrultusunda hizmet sunan iklimlendirme sektörü temsilcileri ISK-SODEX’te bir yandan dünyanın farklı farklı ülkelerinden gelen mevcut müşterileriyle ilişkileri güncelleyecek diğer yandan da yeni müşteri ilişkileri geliştirmeye odaklanacak. Türkiye iklimlendirme sektörünün büyümesine ve başarılı ihracat rakamlarına ulaşmasına önemli bir katkı sunan fuarda katılımcı firmalar; çatı tipi klimalar, veri merkezleri için hassas kontrollü klimalar, inrow klimalar, soğutma grupları, soğuk depo cihazları, değişken debili hava sistemi (VAV) kontrolör ve motorları, yangın ve duman damper motorlar, kompakt 1 ve 2 Nm’lik damper motorları, invertörlü pompa sistemlerimle ile birlikte ve su hatlarında fark basıncı ölçmeyi kolaylaştıran yeni nesil fark basınç sensörü gibi ürünlerle ziyaretçilerin dikkatlerini üzerlerine çekecek. Yeniliklere ev sahipliği yapmasıyla katılımcıların ve ziyaretçilerin heyecanla beklediği ISK-SODEX’te; 80℃’lere kadar sıcak su üretebilen ısı pompası cihazları, frekans kontrollü su kaynaklı ısı pompaları, ev ve ticari tip ısı geri kazanım cihazları, yüzde 40’a kadar enerji tasarrufu sağlayan havadan suya ısı pompaları, tropik hava sıcaklıklarına sahip soğutma cihazları, yolcu köprüsü klimaları ve yeni teknoloji cihazlar da ön planda olacak.