3257 Görüntüleme
Genel

İKSES’14 Sempozyumu Ekim’de Balıkesir Üniversitesi’nde Düzenlenecek

İKSES’14 Sempozyumu Ekim’de Balıkesir Üniversitesi’nde Düzenlenecek

8 Temmuz 2014

İlki 2012 yılında Balıkesir MYO’da düzenlenmiş olan Ulusal İklimlendirme Soğutma Eğitimi Sempozyumu, bu yıl 23-25 Ekim 2014 tarihlerinde Balıkesir Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi’nde düzenleniyor. Sempozyum düzenleme kurulu başkanlığını BAÜ MMF Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Bulgurcu, sekretaryasını ise Arş. Gör. Dr. Okan Kon yürütecek.

Bu sempozyum; iklimlendirme-soğutma alanındaki gelişmeleri aktarmak, sektör ile üniversitelerdeki öğretim elemanlarını buluşturmak, sektördeki mevcut problemleri tartışarak ortak çözümlere ulaşmak amacıyla düzenleniyor. Sempozyum kapsamında iklimlendirme, soğutma, havalandırma, ısıtma ve enerji alanlarında en güncel bilimsel tebliğler sunulacak, bu alanda uzmanlaşmış davetli konuşmacılar sunum yapacak. Bu yıl düzenlenecek olan sempozyum Balıkesir Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü kurucularından rahmetli Prof. Sabri Savaş anısına ithaf edilecek, ilk gün “Türkiye’de Soğuk Depoculuk ve Soğuk Zincir Problemleri” konulu bir panel düzenlenecek.

Üç gün sürecek olan sempozyuma üniversitelerde bu alanda çalışmakta olan akademisyenler, özel ve kamu sektöründe çalışan uzmanlar, mühendisler katılacak. Sempozyumun üçüncü günü Ayvalık ve Cunda Gezisi düzenlenecek ve Edremit Körfezi’nde tekne turu yapılacak. 
Sempozyum ücretsiz olup, sempozyuma bildiri ile katılan hocaların, düzenleme ve danışma kurulu üyelerinin konaklama ve ikram giderleri sponsorlar tarafından karşılanacak.