11012 Görüntüleme
Genel

Vaillant Türkiye bisikletçisi Melih Beyhan Gran Fondo’da madalya kazandı

Vaillant’ın forma ve ekipman desteği ile sponsor olduğu Melih Beyhan, Bodrum Gran Fondo Yarışması’nın 2023 yılı organizasyonunda birinci oldu.

18 Ağustos 2023

Spora ve sporcuya desteğini sürdüren Vaillant’ın, 5 yıldır destek olduğu amatör bisikletçiler Gran Fondo Bodrum ayağında dereceye girdi. Doğa dostu açık uzun yol bisiklet yarışı olan Gran Fondo’nun Bodrum ayağı bu yıl 21 Mayıs tarihinde düzenlendi. Avrupa’nın bisiklet yarışları arasında en popüler organizasyonlarından biri olan Gran Fondo kapsamında Vaillant Türkiye’nin destek verdiği Melih Beyhan, yarıştan birincilikle döndü.

 

Yerli ve yabancı 514 sporcunun katıldığı yarışta, 97 kilometrelik uzun parkurda 204; 66 kilometrelik kısa parkurda 310 bisikletçi yarıştı. 952 metrelik tırmanışı ile zorlu ve yorucu bir rotaya sahip yarışmanın kısa parkurunda pedal çeviren Melih Beyhan, yaş kategorisinde birincilik madalyası aldı. Genel klasmanda ise Beyhan, on birinci sırada yer alarak kürsünün zirvesine başarıyla yerleşti.

 

Vaillant formasının ve azmin getirdiği güç ile…

Vaillant sponsorluğunda yarışan Melih Beyhan, ilk olarak 2018 yılında Uluslararası Gran Fondo Antalya’da üçüncülük derecesi kazandı. Ardından 2019’da Akra Gran Fondo’yu birinci, Marmaris Salcano Gran Fondo’yu ikinci, Uluslararası Likya Gran Fondo’yu birinci, Çeşme Gran Fondo’yu birinci, 2020 yılında Antalya Akra Gran Fondo’yu birinci, 2021 yılında Turkcell Gran Fondo’yu ikinci, Fethiye Uluslararası Likya Gran Fondo’yu ise birincilikle bitirdi. Bu yıl da azim sonuçsuz kalmadı ve Melih Beyhan Vaillant forması ile yeni bir birincilik daha kazandı.


Spor müsabakasından çok ötede…

Gran Fondo, bir spor müsabakasından öte kültürel bir deneyim ve sosyal sorumluluk hareketi olarak nitelendiriliyor. Kitleleri buluşturan geniş katılımlı bir organizasyon olan Gran Fondo, hem farklı kültürleri bir araya getiriyor hem de yarışçılarını yeni parkurları deneyimlemeye davet ediyor.

Amatör bisikletçilere yönelik olan Gran Fondo yarışları, çoğunlukla, katılımcıların yaş ve düzeyine göre, aynı parkurda ama farklı mesafe ve zorluk düzeyine göre organize ediliyor. Farklı mesafelerdeki yarışlar "Gran Fondo", "Mezzo Fondo" ve "Fondo" olarak adlandırılıyor. Gran Fondo ismi, aralarındaki en uzun mesafeli parkura veriliyor.