1709 Görüntüleme
Fuar

ISK-SODEX ARENA, Ustalar Ligi ve Geleceğin Ustaları yarışmaları ile sektörün en iyilerini ve geleceğin ustalarını belirleyecek

İklimlendirme sektörünün Avrasya Bölgesi’ndeki en büyük buluşma noktası ISK-SODEX ISTANBUL, “Sağlıklı İklimlendirme Çözümleri” mottosuyla 25-28 Ekim 2023 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek. Fuar kapsamında özel olarak hazırlanacak “ISK-SODEX ARENA” alanında düzenlenecek yarışmaların ilk iki gününde “Ustalar Ligi” başlığı altında sektör profesyoneli ustalar, son iki günde ise “Geleceğin Ustaları” başlığı altında lise öğrencileri yarışacak. Ustalar Ligi’nde dereceye giren ustalardan 1’inciye 15 bin TL, 2’nciye 10 bin TL ve 3’üncüye 5 bin TL; Geleceğin Ustaları’nda 1’inci ve 2’nci takımdaki okullara klima ve plaket, öğrencilere de madalya ve 1'inci takıma 5’er bin TL, 2’inci takıma 3’er bin TL teknoloji mağazası hediye çeki ödülleri takdim edilecek.

15 Ağustos 2023

Organize edildiği her yıl dünyanın dört bir yanından konusunda uzman sektör profesyonelleri, katılımcıları ve ziyaretçileri ile iklimlendirme sektörünün geleceğine ışık tutan ISK-SODEX ISTANBUL bu yıl da dikkatleri üzerine çekecek. Oluşturduğu ticaret hacmi ile firmaların uluslararası pazara açılmasına olanak tanıyan, iklimlendirme alanındaki son gelişmeleri takip etmek isteyen sektör profesyonellerine birçok yeniliği bir arada sunan fuar; özel olarak hazırlanan ISK-SODEX ARENA alanında gerçekleşecek yarışmalarla da ziyaretçilerine renkli anlar yaşatacak. Fuarın ilk iki gününde sektörde çalışan ustalar kombi ve radyatör montajı üzerine, son iki günde ise geleceğin ustaları olmak isteyen lise öğrencileri klima montajı üzerine yarışacak.

 

Ustalar yeteneklerini sergileyecek

ISK-SODEX ISTANBUL kapsamında gerçekleşecek Ustalar Ligi yarışmasında 5 turda toplamda 10 usta yarışacak. Warmhaus, Formül Plastik, Rothenberger, Giacomini Unival, Yıldırım Klima markalarının sponsor olduğu yarışma için öncelikle https://www.sodex.com.tr/tr/etkinlikler/isk-sodex-arena/ustalar-ligi  web sitesinde çoktan seçmeli bir sınav yapılacak. 7 Ağustos – 8 Eylül tarihleri arasında online olarak gerçekleştirilecek sınavda yer alan 10 soruyu en doğru ve en hızlı şekilde bitiren 10 usta, finalist olarak 25-26 Ekim 2023 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek ISK-SODEX ISTANBUL’daki pratik uygulama etabına katılmaya hak kazanacak. 5 turdan oluşan

uygulama yarışmasında 10 finalist, sponsor firmalar tarafından sağlanan ekipmanlar ile zamanlama, doğru montaj, projeye uygunluk ve estetik değerlendirme kriterleri kapsamında kombi ve radyatör montajı uygulaması gerçekleştirecek. Değerlendirmeleri sponsor firmalardan ve ISKAV’dan olacak şekilde yaklaşık 7 jüri üyesinin yapacağı yarışmada dereceye giren ustalardan 1’inciye 15 bin TL, 2’nciye 10 bin TL ve 3’üncüye 5 bin TL olmak üzere ödülleri takdim edilecek.

 

Fuarda geleceğin ustaları da yarışacak

Sektörün tüm bileşenlerini aynı çatı altında buluşturan yapısıyla bir deneyim merkezi konumunda bulunan ISK-SODEX ISTANBUL, “Geleceğin Ustaları” başlığı altında düzenleyeceği yarışma ile de lise öğrencilerine hünerlerini sergileme fırsatı sunacak. Geleceğin Ustaları’nda yarışacak öğrenciler Hannover Messe Sodeks Fuarcılık A.Ş. ve ISKAV (Isıtma Soğutma Klima Araştırma ve Eğitim Vakfı) tarafından belirlenecek. Ayrıca yarışan öğrenciler sponsor firmalardan ve ISKAV’dan oluşacak jüri üyeleri tarafından değerlendirilecek. Değerlendirme sonrası 1’inci ve 2’nci takımdaki okullara klima ve plaket, öğrencilere de madalya ve 1'inci takıma 5’er bin TL, 2’inci takıma 3’er bin TL teknoloji mağazası hediye çeki ödülleri takdim edilecek.